keskiviikkona, syyskuuta 24, 2008

Treeniryhmä hakusessa

Tänään olimme Muusan kanssa agilitykentällä parin viikon tauon jälkeen. Harjoittelimme Loviisan kanssa eteen lähettämistä, koska Muusa on liikaa kiinni kädessäni. Lisäksi teimme taas erilaista A:ta. Muusa teki hienosti ja minäkin tsemppasin :) Myöhemmin illalla kävimme kokeessa HSKH:n treeniryhmää varten. Teimme pienissä pätkissä rataa. Minä vähän sekoilin ohjaamisessa, mutta Muusalle parin viikon tauko oli selkeästi tehnyt terää. Se oli täynnä uutta intoa ja pinkoi silmät loistaen esteeltä toiselle, jopa paikaten minun ohjausvirheitä. Muusan keskittymistä ei häirinnyt viereisellä kentällä samaan aikaan käynnissä olleet agilitykisat, minua sen sijaan taisivat häiritä, kun oli pasmat ihan sekasin.

Kuva: Muusan salaisuus - pentumainen vanuttaminen, jota harrastetaan yhä säännöllisesti. (Usein koirat, jotka ovat vieroitettu liian aikaisin, tekevät tätä.)

Lopuksi tehtiin keinua harjoittelumielessä. Muusa tuli ekalla kerralla liian kovalla vauhdilla ja se otti aikamoisen lentokeinun. Onneksi siitä ei jäänyt sille mitään traumoja, vaan seuraavilla kerroilla se malttoi tulla sen verran hiljempää, että pysyi kyydissä loppuun asti. Näin jälkeen päin ajatellen minun olisi kyllä pitänyt ponnekkaammin sanoa, että ei oteta keinua, koska me emme ole sitä vielä juurikaan harjoitelleet. Juuri tuollaisista tilanteista saa koiralleen helposti huonoja kokemuksia, jonka jälkeen koira oppii pelkäämään ko. estettä. Meillä kävi Muusan kanssa tällä kertaa vain helvetin hyvä tuuri.

Harmittaa, koska pinsereiden ryhmä on näillä näkymin jäämässä ilman hallivuoroa, ellei sitten jostain putkahda vielä jotain. Olen kysellyt kaikilta mahdollisilta tahoilta, heruisiko treenipaikkaa. HSKH oli ainoa, jonne oli mahdollista päästä edes kokeeseen ryhmää varten. Kaikki muut seurat ilmoittivat, ettei tilaa ole. Pääsimme Muusan kanssa HSKH:n ryhmään (JEI!), joka treenaa hallissa joka toinen viikko. No, on sekin jotain. Kaikista mieluiten jatkaisin kuitenkin pinsereiden kanssa. Lisäbonarina olis tietty kiva käydä myös jonkun toisen seuran treeneissä kerran viikossa niin, että ohjattuja treenejä tulisi yhteensä kaksi kertaa viikossa.

Illalla Muusa joutui vielä suihkuun, koska haisi niin pahalta (missä lie kierinyt). Neiti mökötti kohtuullisen pitkään, mutta leppyi sitten, kun laitettiin oma pyyhetakki päälle. Pyyhetakki on Muusan kasvattajan tekemä ja todella hieno, kiitos Anja! Sille tulee vielä paljon käyttöä agilityssä, kun pitää saada koira viilennettyä kuumalla (märkä takki) ja lihakset pidettyä lämpimänä viileämmällä.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten hieno takki! <3

Lotta K kirjoitti...

Niin ja olen oikein Anjaa varten asetellut korvatkin oikein päin iltakuvaan :)

Sanna kirjoitti...

Kiitoksia pitkästä kommentista! Harkinnassa on ollut toinen koira, ensin pitää vaan saada Miki yhteiskuntakelpoiseksi ja mies suostuteltua.