tiistaina, syyskuuta 23, 2008

Muusan ensimmäinen ärähdys

Muusa ei ole ikinä missään tilanteessä ärähtänyt kenellekään. Sen puolitoistavuotisen elämän ajan sitä on aina muut pöllyttänyt ja neiti on vain väistellyt ja paniikissa tullut luokseni turvaan. Olen kuitenkin aavistellut oikein miettiessäni, että iän kanssa Muusa saa luultavasti lisää tomeruutta ja varmuutta omien oikeuksiensa puolustamiseen. Olen myös toivonut, että se oppisi komentamaan etenkin koirapuistossa selkään hyppiviä yli-innokkaita uroksia.

Esimakua tästä tomeruudesta saimme eilen, kun Muusa joutui hyvin hankalaan ja uhkaavaan tilanteeseen, jossa sillä ei ollut mahdollisuutta väistää toista koiraa. Olimme menossa hissiin metroasemalla ja Muusa tapansa mukaan oli aivan liimautunut hissin ovelle odottamaan kohta alkavaa peruutusta hissiin sisään. Kun hissi tuli, sieltä ampaisikin heti ensimmäisenä vieras koira, joka halusi tehdä tuttavuutta Muusan kanssa. Muusa ahdistettuna hissin oven kulmaan, ei voinut väistää yllättävää ja uhkaavaa tilannetta, vaan ärähti toiselle koiralle. Ei tilanteessa ollut muuten mitään sen kummempaa, mutta Muusan reaktio oli ensimmäinen laatuansa. Täytyy vain toivoa, että tomeruuden lisäksi myös itseluottamus kasvaa, jotta Muusan ei tarvitse rähistä turhasta tai provosoitua ikinä liikaa.

3 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Meillä on tullut ärähdyksiä muille koirille myös syksyn tultua. Yleensä Miki alistuu ja heittäytyy selälleen, mutta nyt tullut tappeluita tosi kummallisista asioista.
Viikonloppuna Miki ensin nuoli sohvalta maassa istuvan Milan huulia ja seuraavassa hetkesessä oli sen kaulassa hampailla, mihin mä menin väliin ja sain 7 tikkiä vaatineen haavan käteen. Vaikka aina oo kieltämässä muita ettei koiratappeluun saa mennä väliin niin ite toimin ennenkö ajattelin.

Lotta K kirjoitti...

Mä oon kyllä sitä mieltä, että koiratappeluun pitää mennä väliin. Muista vetää ensi kerralla molemmista takajaloista koira irti, niin voi tulla vähemmän tikkejä :)

Sanna kirjoitti...

Joo tota takajaloista erottamista tehtiin kesällä Mikille ja Nelsonille ja hyvin toimi. Nyt koirat oli vaan niin sopivasti mun jalkojen päällä ja lähin paikka oli niska =)
Onneksi on työpaikka etuja ja sain tikkauksen ilmaiseksi =)