sunnuntaina, syyskuuta 07, 2008

Edustustehtäviä ja tokokatselmukset

Muusalla on ollut kiireinen sunnuntai. Aamusta lähdettiin heti edustamaan ja tekemään vaalityötä Herttoniemi-päivään. Muusa suorastaan villiintyi väenpaljoudesta, mutta kesti yllättävän hyvin sen mielestä niin tyhjänpäiväistä seisoskelua ja ihmisten kanssa jutustelua. Ja tietenkin Muusa sai tehdä myös sitä, missä se on kaikkein parhaimmillaan - vastaanottaa ihmisten hellyydenosoituksia.

Muutama tunti kotona lepäilyä ja baanalle taas. Suuntasimme Kallion koirakehrhon katselmuksiin, joiden perusteella jaetaan koirakot ryhmiin.

Piti seisoa nätisti perusasennossa, eikä saanut ilman lupaa mennä tervehtimään tuttuja kouluttajia (= luoksepäästävyys Muusan näkökulmasta). Muusa yritti tietenkin kesätauon jälkeen luistaa, mutta sain tilanteen onneksi hallintaan ja koiran odottamaan.Sitten piti maata maassa pitkän aikaa ohjaajan siirtyessä koiran eteen, eikä saanut nousta ennen kuin ohjaaja oli takaisin ja antanut luvan. Jännitin, että Muusa häröilee omiaan, mutta ilmeisesti kesän paikallaanmakuutreeneistä on ollut hyötyä. Muusa pysyi kauniisti paikoillaan koko vaaditun ajan (ehkä noin minuutti), mutta harmikseni nousi istumaan ennen kuin kerkesin palkata ja vapauttaa. Toisto meni sitten jo enemmän kuin loistavasti.

Seuraaminen sujui, mutta kesätauon jälkeen Muusa ei ollut ihan niin hyvässä kontaktissa kuin pitäisi. Luoksetulossa Muusa yllätti tekemällä niin täydellisen luoksetulon, että huh huh, vaikka juuri oli alkanut satamaan ja neiti näytti siltä, että häipyy suorinta tietä kotiin. Kaikin puolin voin olla ylpeä koirasta. Ei uskois, että kesätauolla voi tapahtua niin paljon edistystä :)

Sinänsä minulle on aika sama mihin ryhmään päädymme. Olisi kiva kohota ryhmähierarkiassa, niin tulisi sellainen tunne, että hei me edistytään. Toisaalta tiedän, että Muusa edistyy koko ajan, eikä edistyminen ole sidottu mihinkään ryhmään. Olisi myös kiva säilyttää entinen sopiva treeniaika, tuntia myöhemmin tulee nimittäin jo niin hirmusen pimeä (vaikka kentällä on kyllä valot) kun tämä syksy tästä etenee.

Ei kommentteja: