maanantaina, maaliskuuta 31, 2008

Roomassa

Kutsuin myös Loviisan ja Niken kirjoittamaan tähän blogiin Muusa-juttuja.

Roomassa ei ole näkynyt Puikuloita, kylläkin joitakin kääpiöpinsereitä muistuttavia otuksia. Varsinkin sunnuntaisin kaikki kaupunkilaiset tuntuvat olevan liikenteessä koiriensa kanssa. Huh, että niitä koiria on täällä paljon. Rauhallisesti nuo tuntuvat suhtautuvan hektiseen liikenteeseen ja toisiinsa. Näemmä kahviloihin saapi mennä sisälle koiran kanssa (saisipa Suomessakin...) sen sijaan mikäli oikein luin, julkisen liikenteen välineisiin ei.

2 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Ranskassa Chamonixissa koirat saivat mennä jopa liha ja juustokauppoihin. Postin ikkunassa oli lappu että koirat kytkettynä on tervetulleita muttei vapaana. Kyllä Euroopassa on vähän eri meininki.

Anonyymi kirjoitti...

Heips!
Me oltiin Turren kanssa Roomassa lokakuussa! Turre kun on niin pieni, että se saa tulla matkustamoon. Vaikeinta oli löytää hotelli, joka huoli Turren. Tämä on tod. yllättävää Roomassa, mutta monissa todella on koirille porttikielto. Ravintolaan sai yleensä ottaa mukaan ja baareihin ilman muuta. Joissain paikoissa oli jopa lappu ovella, että koirat tervetulleita, joissain sitten kyllä lappu, että ei koiria... Vähän Turren mukaan päätin tekemisistä, käytiin mm. katsomassa Välimerta, ja Turre juoksi rannalla vapaana (siellä oli muitakin koiria). Metroissa ja busseissa Turre kulki ilman lippua, vaikka olen ed. sitä mieltä, että Rooman liikennelaitoksen sivuilla sanottiin, että se täytyisi olla. Yritin ostaa Turrelle lippua, mikä herätti vain hilpeyttä. Kerran tosin minut metrossa pysäytettiin ja Turrelle vaadittiin kuonokoppaa, päästettiin kuitenkin menemään. Vaikka kauhea peto Turre onkin...
Joka tapauksessa, bolognese on italialainen rotu, joten kyllä Turren täytyi päästä käymään esi-isiensä maassa.
T. Anna+Turre