tiistaina, joulukuuta 09, 2008

Talvitreenejä odotellessa

Muusan syksy on ollut hyvin köllöttelypainotteinen. Tokossa ja agilityssä ollaan oltu Muusan kanssa viimeksi silloin, kun vielä tarkeni ulkonakin treenata ilman koiran suurieleisiä vastalauseita. Vaikka Muusa vielä juokseekin juoksujaan, olemme aloittaneet valmistautumisen sekä tokon että agilityn treenaamiseen ostamalla Muusalle fleecepuvun. Agilityssä sitä tarvitaan kylmällä, että lihakset eivät jumahda ja tokossa sitä tarvitaan siihen, että Muusa ylipäätänsä suostuu laittamaan herkän hipiänsä maahan.

"Meinaako tämä sitä, että aiomme mennä räntäsateellakin tokoon...?"

Vastaus Muusan epäilyihin on kyllä. Kallion koirakerhon tokon ja PinAgin agilityn lisäksi aiomme osallistua treenirinkiin, jossa voi treenata molempia lajeja Purina Areenalla kerran viikossa. Kallion koirakerho treenaa ulkona, joten olemme käyneet sielä vain silloin kun ei sada mitään, sillä homman pitää olla Muusasta kivaa. Tokossa on kuitenkin hankala edistyä, jos käy treenaamassa vain silloin kun ei sada tai maa ei ole kylmä. Niinpä toivonkin, että treenirinki hallissa ja fleecepuku auttaisivat meitä edistymään tokossa myös talven aikana.

Muusan parannellessa jalkaansa minä olen saanut treenata agilityä Lauran Ziran kanssa. Ihan eri tavalla olen päässyt harjoittelemaan ohjaamista, kun koira jo osaa kaiken. Lisäboonuksena vielä se, että koiran omistaja seisoo houkuttimena keskellä kenttä ja koira karkaa luonnollisesti heti sitä moikkaamaan, jos oma keskittymiskyky herpaantuu hetkeksikään. Siinä sitä todella oppii tajuamaan, miten olisi pitänyt tehdä, mihin asioihin pitää kiinnittää enemmän huomiota ja mitä harjoitella. Uskon Muusa hyötyvän vielä tulevaisuudessa paljon siitä, että minä hikoilen kentällä hänen köllötellessä kotona :)

3 kommenttia:

Reija kirjoitti...

Haha, löytyipä sattumalta samanlainen puku kuin omalla pinserillä on. :D Jos meinaat ottaa agissa pukua pois kun menette itse radalle, voin sanoa että tod näk menee hermot noiden punttujen kanssa. :} Mutta puku on kyllä hyvännäkönen!

Reija kirjoitti...

Ai niin ja onhan mulla blogikin, www.novanblogi.vuodatus.net

Lotta K kirjoitti...

Ajattelin agissa käyttää pukua vasta treenien jälkeen, koska edes takas pukeminen olis epäilemättä aivan liian hermoja raastavaa. Muutoin tavallinen takki saa suojata omaa vuoroa odotellessa, se riittää ihan hyvin kun liikkuu koiran kanssa, eikä jää paikalleen kököttämään.