keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Täyttömäellä

Eilisiin seikkailuihin on vielä lisättävä pitkien hihnalenkkien loppumisen juhlistaminen Vuosaaren täyttömäellä. Juoksut on juostu ja elo nartun kanssa palautunut taas normaaliksi. Ei pöksytaistoja, ei urosten perään kinuamista, siunattu rauha maassa. Kolme viikkoa pelkkiä hihnalenkkejä koetteli sekä omistajan että koirulin hermoja. Vapaaksi päästyään Muusa juoksikin täyttömäellä kuin päätön kana. Kutsuttaessa ei kuullut eikä nähnyt mitään, vasta "Paisepää" ja "Paviaani" saivat sen tunnistamaan todellisen nimensä ja kiirehtimään luokseni :) Kunto Muusalla oli selvästi huonontunut jo kolmessa viikossa, se väsy juoksemiseen reilussa puolessa tunnissa ja lenkkeili tyytyväisesti vierelläni sen jälkeen kuin paimenkoira konsanaan.

Loviisa ehdotti, että rupeaisimme harrastamaan Muusan kannsa viestiä. Kerrassaan mainio idea. Ensin täytyy vaan hoitaa pinserille takaisin oikeudet palveluskoirakokeisiin :) Täytyy alkaa tutustua lajiin tarkemmin ja selvittää missä ja miten sitä voi toistaiseksi alkaa harrastamaan pinserin kanssa.

3 kommenttia:

Lousku kirjoitti...

PKL myy myös sellaista viestikoirakirjaa... ;)

Lotta K kirjoitti...

Mahtavaa, tilasin heti kirjoja (huom. monikko...) Huomenna on sopivasti palkkapäivä :)

Sanna kirjoitti...

Me on harjoiteltu pikkasen viestiä jos ollaan lenkillä koko pereen voimin. Innolla Miki juoksee toisen luota toisen luokse, ollaan päästy yhdistämään jo käskysanakin.

Jäljestämistä ei olla vielä harjoiteltu ollenkaan. Mä en oo kyllä ihan varma miten pinserin keskittymiskyky oikeesti riittäisi viestissä, meillä ei ois kyllä ehkä pelkoa saalisvietistä, mutta muuten voi olla ongelmia.