maanantaina, helmikuuta 04, 2008

Toinen juoksu

En pohdiskellut Muusan juoksun alkamista turhaan, enkä kuviellut turpeaa alapäätä. Aamulla huomasin, että Muusan toinen juoksu oli tosiaankin alkanut. Aika tarkalleen puolen vuoden päästä ensimmäisestä. Alkamisviikonpäiväkin taisi olla sama, maanantai. Juoksu ei tunnu kauheasti vaikuttavan Muusaan, kotona se on aavistuksen rauhallisempi ja ulkona ehkä tavallista kiinnostuneempi hajuista ja innokkaampi merkkamaan.

Pöksyistä Muusa ei paljoa perusta. Se haluaisi päästä mielummin nuolemaan itseään vapaasti. Ensimmäisten juoksujen aikana Muusa tuhosi muistaakseni kahdet pöksyt, sen jälkeen pidin pöksyjä vain silloin kun olin itse kotona ja yksin ollessaan Muusa sai mielummin sotkea paikkoja kun syödä housujaan. Nyt en oiken ole vielä päättänyt strategiaa. En haluaisi kuurata päivän päätteeksi hulluna ja pestä tekstiileitä yhtenään, toisaalta en kyllä halua, että Muusa syö pöksyjäänkään. Pitää ehkä harjoitella lyhytä pätkiä ja yrittää jättää jokin superherkullinen luu yksinoloajaksi. Ehkä tällä tavoin kaikki keskittymiskyky tai tarmo ei suuntautuisi pöksyjen tuhoamiseen.

6 kommenttia:

Weera kirjoitti...

Voi kökköliini. Ajattelen vaan huonoja puolia meidän kannalta... tulee taas pitkä tauko treffailuun ja senkin jälkeen alkaa mahdollisesti se tauoton astumisen yrittäminen. Niin kivasti on Ali jättäny Muusan rauhaan.

Kerro mitä päätit pöksyjen suhteen. Tää juoksu-asia kiinnostaa kovasti, kun ei tartte sellaista kokea.. Ainakaan tuo ei vielä huuda narttujen perään.

Anonyymi kirjoitti...

Iso plikka! Susu vasta selvinny tokista juoksuistaan, väliksi taisi tulla melkein 8kk.

Meillä ei pöksyt lainkaan käytössä ja ekat juoksut menikin lattioita ja seiniä kuuratessa (vaikka Enni urhoollisesti yrittikin opettaa junnua siivoamaan itsensä) mut nyt tokia tuskin huomasi. Vain pitemmän paikalla makuun jälkeen jäi pläntit, muuten neiti putsaili kyllä ahkerasti ja piti oikein välillä tarkistaa kuvittelenko vaan vai tuleeko sieltä jotain...

Uroksia ei päästetty ees näköetäisyydelle, Sususta lähtee aivan järkyttävän voimakkaat kirkunat. ;D

Lotta K kirjoitti...

Heh, mä ratkaisin ongelman ottamalla koiran töihin mukaan, vaikka just tyyliin edellisessä kirjoituksessa vannoin, että niin ei saa tehdä, koska yksinolovarmuus kärsii. (Hyi, hyi.)

Mutta Muusa oli oikein tyytyväinen töissä ja oli siellä yksin kyllä pieniä pätkiä ihan nätisti, eikä repinyt pöksyjä. Sen mielestä toimiston sohvalla nukkuminen on miltein kivempaa kuin kotisohvalla :)

Lotta K kirjoitti...

Mutta kuunnelkaapas tätä. Muusa oli illalla pari tuntia yksin pöksyt jalassa, ja (tsadaa) ei ollut riistuutunut niistä, repinyt niitä, eikä varsinkaan syönyt :) Hurraaa!

Ilman pöksyjä Muusa putsaa itseään aika huolellisesti, mutta nukkuessa tosiaan jää niitä länttejä. Toi eläin tuntuu nukkuvan jokaisessa kohdassa sänkyäni päivän aikana, enkä halua mennä illalla teurastusjälkien keskelle nukkumaan. Ja Muusa myllää lakanat esiin, jos laitan päiväpeiton päälle. Varmaan se mun turvallinen tuoksu tms. joka rauhottaa sitä yksin ollessaan ja siksi se aina kaivautuu sänkyyni. (Sitäpaitsi saahan se öisinkin nukkua peiton alla, joten miten se voisi ymmärtää että päivällä olisi jotenkin eri meininki :)

Ai niin, piti vielä sanoa, että en usko Alin nylkytyksen enää samalla tavalla alkavan, pahin murrosikä on jo mennyt ohi :)

Weera kirjoitti...

Mua jotenkin naurattaa ihan kamalasti kun mainitset tuon teurastus-sanan. Mä en millään muotoa voi uskoa, että tuommoinen puoliksi kissanlailla peseytyvä koira vois saada teurastusmeininkiä aikaiseksi.

Olis muuten hyvin pinserimäistä jos Muusa pari päivää käyttäys pöksyjä esimerkillisesti ja sitten yhtäkkiä se olis repinyt ne sun poissaollessa, ehkä vielä avannut kaapin ja repinyt siellä lymyilevät varapöksytkin, heitellyt niitä ympäriinsä ja sitten mennyt tekemään teurastusjälkiä sun juuri vaihdettuihin lakanoihin.

Pst. Ali lupasi ettei se enää nylkytä. Paitsi ehkä salaa...

Lotta K kirjoitti...

Myönnän. Liiottelen, ne on sellaisia pieniä verituhruja :) Muttä saa ne silti ärsyttää... :)

Tarkkailin Muusa, se siirtää hienovaraisesti pöksyn reunaa ja nuolee pöksyjen alta. Ovelaa, kaikki voittaa. Muusa saa nuolla ja pökät suojaa sillon kun se nukkuu. Koska niitä pystyy siirtämään vaan jalat sellaisessa haara-asennossa, että Muusa ei sellaisessa asennossa nuku :)

Äläkä manaile sielä mitään...! :0