maanantaina, elokuuta 13, 2007

Teini

Sunnuntaina Kennel Ceriinan kesäpäivillä ihmettelin miksi Muusan veljet ja muut urokset olivat niin kiinnostuneita Muusasta. Tänään selvisi syy: Muusan ensimmäinen juoksu alkoi! Oivoi, niin nopeasti se ohitti lapsuuden ja muuttui murrosikäiseksi koiraksi. Melkein jo nyt kaipaan sitä pientä söpöä pehmolelun näköistä palleroa, joka vain joitakin kuukausia sitten muutti taloon ja valloitti niin tutut kuin tuntemattomatkin. Mutta vain melkein ;)

Juoksun alkamisen huomasin pienestä tiputtelutsta, jonka koira ainakin toistaiseksi nuolee tunnollisesti pois. Alapää on myös jonkin verran "turvoksissa". Muusa on selkeästi normaalia rauhallisempi, suorastaan unelias ja merkkailee ulkona aika paljon. Tämä kaikki on minulle aivan yhtä outoa ja uutta kuin Muusallekin, onhan kyseessä ensimmäinen narttukoirani. Varmistelin heti Muusan kasvattajalta ohjeita "kiimaisen nartun kanssa elämiseen". Kyllä sieltä muutama ihan käyttökelpoinen tulikin. Koira saattaa kuulemma repiä nartunsuojansa, mikäli sellaisia jossain vaiheessa tarvitaan. Ensimmäisen viikon aikana voi kuulemma pitää vapaana jos Muusa tottelee, mutta sen jälkeen ei. Koirapuisto on ihan nou nou. Koira saattaa myös ärhennellä muille koirille tai jotain muuta sellaista mitä se ei normaalisti tee. Myös valeraskaudesta valistettiin.

Oltiin pitkällä iltalenkillä Kivinokassa ja Muusa oli kyllä ihan normaalin oloinen, oli vapaana ja kuunteli sen verran kuin yleensäkin. Juoksi toisen nartun kanssa rannalla ihan innoissaan ja kahlaili vedessä. Hiukan mietityttää tämä tuleva kolmeviikkoinen tms. (katotaan nyt kuinka kauan nämä juoksut kestävät...) kun Muusa on tottunut siihen, että käydään koirapuistossa melkein päivittäin ja melkein joka lenkillä saa myös juosta vapaana. Eikä pääse Alinkaan kanssa riehumaan, nyyh.

Kaiken kaikkiaan Muusa vaikuttaa ottavan asian aika chillisti ja väsyneisyyskin saattaa vaan johtua eilisestä painista sisarusten kanssa.

1 kommentti:

Weera kirjoitti...

Voi Muusalaista: siitä on tulossa nainen!