lauantaina, elokuuta 18, 2007

Häkissä

Olen aina suhtautunut eläinten pitämiseen häkissä varautuneesti. Siksi oma koirani saa vallata koko auton yksin jäädessään. Muita paikkoja kodin/jonkun asunnon lisäksi ei ole, jonne sen yksin jättäisin. En halua, että Muusa uikuttaa ja riehuu häkissä epätoivoisesti ulospääsyä odottaen, kuten jotkut pinserit. Häkin pitäisi olla koiralle mukava oma pesä ja lepopaikka, jossa sen ei tarvitse stressata ympärillä olevaa hälinää. Pitkän kuuman päivän aikana koiran pitää saada välillä huilia ja häkki soveltuu siihen ihan hyvin silloin kun auto on esimerkiksi liian kuuma.

Tajusin, että Muusalle voi hyvinkin tulla eteen sellainen tilanne, jossa se jossakin kisoissa tai näyttelyssä tungetaan hetkeksi häkkiin. Tällaisia tilanteita varten on hyvä harjoitella etukäteen kotona niin, että häkin ovea ei laiteta kiinni, vaan koira voi käyttää häkkiä nukkumapesänä ja sieltä löytyy esim. lempilelu tai makupaloja. Näin se (toivottavasti) oppii, mitä häkissä on tarkoitus tehdä ja että siellä on turvallista olla. Lainasimme kasvattajalta häkin ja kokeilimme. Muusalle häkki ei näyttänyt olevan mitenkään inhottava paikka, päin vastoin se suhtautui siihen alusta asti luottavaisesti, luottaahan se ihmisiinkin.


Kuvat on otettu heti sen jälkeen kun sain häkin pystyyn, joten kauaa aikaa ei tytöltä kulunut häkkiin sukeltamiseen. Ja ihan itse meni, ilman käskyjä ;)

Ei kommentteja: