torstaina, toukokuuta 17, 2007

Yökyläreissu ja muita uusia kokemuksia

Muusan elämässä on tapahtunut paljon mullistavia muutoksia. Sänkyyn ei saa enää tulla, eikä sohvalle tai nojatuoliin. Ovista ei ryntäillä ulos, vaan istutaan kauniisti odottamassa lupaa. Oma pesä on nykyään keittiössä, joka on aidalla erotettu muusta studiomaisesta asunnosta ja siellä aidan takana nukutaan ihan kiltisti omassa rauhassa. Eteiseen johtavalla käytävällä on koiraportti, joka aukeaa Muusalle vain silloin kun se on menossa ulos. Emäntä puolestaan saa ravata kämpässä edes takas ilman, että koira seuraa joka paikkaan. Oikeastaan nämä kaikki toimenpiteet liittyvät Muusan itsenäistämiseen ja lopulta yksinolon sietämiseen. Ihme kyllä, Muusa oivalsi uudet säännöt nopeasti ja hyväksyi ne suuremmitta mukinoitta. Mitä nyt välillä löytyy sohvalta luksuspaikalta. Myös 'alas' -käskyn Muusa oppi päivässä ja noudattaa sitä mallikelpoisesti.

Eilen Muusa jäi ensimmäistä kertaa hoitoon ja yökylään ihan uuteen paikkaan, prinsessa Emmi on kirjoittanutkin siitä blogissaan. Neiti oli kuulemma käyttäytynyt ihan mallikkaasti (minä vähän pelkäsin, että se pistää ihan ranttaliksi...) ja viihtynyt hyvässä seurassa sen enempää kotiväkeä ikävöimättä. Ennen yökyläilyä Muusa osallistui talonvaltaukseen Katajanokalla, lähinnä leikkimällä muiden paikalla olleiden koirien kanssa. Samalla vierailimme myös Katajanokan koirapuistossa, jossa seurana oli Aapo-koira (ensimmäinen kerta koirapuistossa ikinä).

Tänään ollaan nukuttu paljon ja käyty Vuosaaren täyttömäellä Miskan ja Loviisan kanssa. Koirat saivat juosta sydämmensä kyllyydestä ja etsiä nakkeja ruohikosta (Miska oli siinä kyllä huomattavasti etevämpi, pistetään iän ja harjotuksen piikkiin...) Miska sietää 11 vuotiaaksi äreäksi urokseksi Muusaa jo ihan hyvin, ja Muusa puolestaan on oppinut jo joitakin käytöstapoja ja kunnioitusta. Ensimmäisellä kerralla kun koirat kohtasivat Muusa tarttui hampaillansa Miskan tuuheasta hännästä kiinni ja kiskoi minkä ehti, tämä ei tehnyt arvokkaaseen vanhaan herraan vaikutusta. Ulkoilun päätteeksi oltiin vielä kylässä Miskan kotona, mutta Muusa ei oikein osannut rauhoittua siellä.

2 kommenttia:

Kyösti kirjoitti...

Minusta Muusa on ihana! <3

Weera kirjoitti...

No tästä kirjoituksesta päätellen nyt sujuu jo huomattavasti paremmin.. Hjuva, hjuva!