sunnuntaina, toukokuuta 26, 2013

Ralli 8 kk vesikoiraleirillä

Kahdeksan kuukautta tuli Rallilla täyteen sopivasti kasvattajan leirillä. Ehdittiin viikonlopun aikana treenata agia ja tokoa kahteen otteeseen ja lisäksi aloitella hakua ja flyballia. Ihmeen hyvin pikkukaveri jaksoi aamusta iltaan touhuta. Ei vaan pinseri jaksaisi. Rallin ensimmäinen leiri sujui muutenkin oikein mukavissa merkeissä. Aurinko paistoi (ja poltti!) tasaisesti koko viikonlopun ja Ralli handlasi tyylikkäästi niin leirinuotiolla riehumisen kuin uudessa paikassa uusien koiratuttavuuksien keskellä majoittumisenkin. Ei mennyt turhaa energiaa levottomiin öihin tai muuhunkaan ei toivottuun. Päin vastoin Ralli on edelleenkin super avoin sekä vieraita ihmisiä että koiria kohtaan. Ei voi muuta kun olla ylpeä ja onnellinen pikku-ukon omistaja. Seuraavalle leirille uskallan ehkä ottaa jo molemmat koirat, kun kummatkin osaavat todistetusti yksin käyttäytyä leiriolosuhteissa normaalisti. Tämän ei tosin vielä takaa mitään yhdessä käyttäytymisestä.

Kahdeksan kuukauden kunniaksi Ralli pääsi ihan virallisen mitan alle ja kunnolliselle vaa'alle. Strategiset mitat: 11,8 kg ja 41 cm. (Kaisille kiitos mittaamisesta!)

Nainen - tee se lelu!
Ehkä uskallan jo huokaista helpotuksesta ja luottaa siihen, että koirani on medikokoinen. Rallin koivilla ja lahjoilla tosin hypätään sujuvasti ihan mitä tahansa korkeutta. Suurempi estekorkeus voisi myös helpottaa ohjaajan mukana pysymistä, kun koiralla menisi enemmän aikaa hyppäämiseen. Tällä hetkellä ohjaaja on nimittäin passitettu juoksulenkeille kuntoa ja ketteryyttä parantamaan. (Arvatkaa kuinka monta kertaa oon jo käynyt...? V: Pyöreät nolla.)

Tyytyväinen pallohullu
Harrastuksia on meillä piisannut ihan arkenakin: kaksi kertaa viikossa on treenattu agia penturyhmässä ja tasapuolisuuden nimissä kaksi kertaa viikossa on ollut myös ohjatut tokotreenit. Eli neljä iltaa viikossa Rallin harrastuksia. Tiistai on ollut mun "vapaapäivä" eli silloin koulutan agia ja treenaan Muusan kanssa. Jes. Kun tähän lisätään päälle viikonlopun kurssit ja leirit, niin ei liene ihme, että ylimääräiset juoksulenkit jää tekemättä. Toisaalta Rallin kanssa treenaaminen nyt vaan on niin palkitsevaa, että ihmekös tuo, jos mopo vähän lähtee käsistä.

Ralli on loistanut agilityn lisäksi myös tokossa ja edennyt opinnoissan sellaista vauhtia, että voidaan jopa puhua suuresta potentiaalista kyseiseen lajiin. Täytyy kyllä myöntää, että Rallin kanssa jopa tokon treenaaminen on tosi hauskaa. En olis uskonut, että minäkin voin olla innoissani lähdössä tokotreeneihin. Tai treenata tokoa jopa omatoimisesti. Myös haku ja flyball vaikuttivat molemmat oikein sopivilta lajeilta Rallille, mikä ei tullut yllätyksenä. Tähän mennessä ainoastaan paimennuksesta on jäänyt sellainen fiilis, että siihen ei Rallilla välttämättä ole erityisiä lahjoja.

Ei kommentteja: