maanantaina, joulukuuta 10, 2012

Kerro se kuvin

Muusa näyttää sopeutuneen pennun kanssa elämään loistavasti ja pikemminkin noiden leikkejä pitää toppuutella, että ei mene liian raisuksi. Ralli on tutustunut niin moneen uuten asiaan, kun vain on ehditty ja oppinut kotonakin kaikenlaista. Yöt voisivat vieläkin sujua rauhallisemmin / pikkukoira voisi nukkua pidempään, mutta edistystä on niissäkin havaittavissa. Molemmat koirat ovat iloisia ja innokkaita ja Rallin ensimmäinen rokotuskin jo lähestyy.
Uusia juttuja:
- Ympäristöjä: Itäkeskus, keskusta, agiityhalleja ja -kenttiä, työpaikka, mökki, muiden koteja, kokouksessa, erilaisia lenkkeilypaikkoja, parkkihalli, autokorjaamon huoltohalli jne.
- Kulkuvälineitä: hissit, metro, auto, bussi, juna jne.
- Ääniä: rekka, rämina, paukkucd, rakennustyömaa, hälytysajoneuvo, ihmisvilinä, koiratapahtuma, örisevät juopot, riitely, imuri, leikkivät lapset, vauvan itku jne.
- Erilaisia ihmisiä ja erilaisia koiria
- Hihnassa erilaisissa paikoissa (hihnassa kulkeminen ei kyllä vielä ole ihan hallussa....)
- Erilaisia pintoja ja pohjia

- Erilaisilla leluilla leikkiminen: vinkuva, kilisevä, metallinen, pehmeä, kova, puinen,  röhkivä, rapiseva, vetoleikki, noutoleikki, leikkiminen ilman lelua, leikkiminen millä tahansa luonnosta löytyvällä jne.
- Aktivointitehtäviä: "renkaan läpi", naksuttimeen ehdollistaminen, katsekontakti, istu, maahan, luoksetulo ja kontaktikävely (myös häiriön alla), kosketusalusta, target, putken läpi, tasapainolauta, noutaminen, namirulla, namin/lelun etsiminen, lelun laittaminen laatikkoon jne...
Ralli kokouksessa

Myös lattialistoja on maisteltu

Mallioppiminen on hieno juttu, tässä Ralli katsoo mitä Muusa tekee ja oppi samalla portin edessä odottamisen.

Ralli mökillä

Rallin ja Muusan vetoleikki

On tutustuttu myös vähän isompiin koiriin

Ja leikitty ja levätty sopivassa suhteessa

2 kommenttia:

Miia kirjoitti...

Rapsutukset Rallille! Olipa kiva bongata bloginne ja katsella sen hienoja kuvia pikku rallittelijastanne. Kaikkea hyvää teille, toivottaa Ansa-äitikoira perheineen:)

Lotta K kirjoitti...

Mahtavaa, että äipän perhekin on löytänyt tänne. Sen verran, mitä Ansaa ehdin kasvattajan luona nähdä, Ralli vaikuttaa monessa suhteessa ihan äitinsä pojalta.