keskiviikkona, toukokuuta 26, 2010

Koiralle passi

Muusa on lähdössä heinäkuussa kesälomamatkalle Eurooppaan. Kyseessä on Muusan ensimmäinen ulkomaanmatka ja road trip. Tarkoitus on kiertää Itämeri suunnilleen reittiä: Helsinki-Tallinna-Riika-Kaunas-Bialystok-Berliini-Kööpenhamina-Tukholma-Uumaja-Ylitornio-Oulu-Helsinki (kts. kartta reissustamme).

Matkaa varten Muusa kävi hakemassa eläinlääkäriltä EU:n lemmikkieläinpassin. Lisäksi Muusasta otettiin verinäyte, josta varmistetaan rabieksen vasta-aineet. Muusan pitää saada myös ennen matkaa merkintä passiin asianmukaisesta madotuksesta.

Näyttää siltä, että koiran ottaminen ainakaan tälle lomamatkalle ei ole kovinkaan hankalaa.

Netistä löytyy nykyään aika kivasti tietoa EU:n säädöksistä:
Matkustaminen Euroopassa 2010
EU:n kuluttaja-asiat: matkustaminen lemmikkieläinten kanssa
Evira: lemmikkieläinten vienti ja tuonti

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ainakin suurimassa osassa Eurooppaa koiran kanssa matkailu on tänä päivänä helppoa, varsinkin jos tuo rabies-vasta-ainekoe on otettuna. Rontti-pojan (Ceriinan Frisco) kanssa ollaan viimiset 3 vuotta asuttu maailmalla, ensin Italiassa ja nyt Iso-Britanniassa. Iso-Britanniaan lähteminen ei sitten ollutkaan ihan niin yksinkertaista, lähinnä kustannussyistä: Suomesta kun tänne ei saa lentää kuin Finnairilla ja autottomana junamatkakin olisi mennyt vähän hankalaksi - varsinkin kuin Belgiassa (tai jossain niillä main) ennen kanaalin ylitystä olis vielä pitänyt löytää vaadittava eläinlääkäri hoitamaan 24h - säännön mukainen ekonokokkoosimadotus! Mutta jos ei saarivaltioon ole matka, niin passi vain tassuun ja menoksi!

Hyvää kesälomamatkaa Muusalle!

Terveisin,
Milla ja Rontti