maanantaina, huhtikuuta 26, 2010

Muusa kevään ekoissa mölliagikisoissa

Muusa käväisi tänään kevään ekoissa epävirallisissa agilitykisoissa starttaamassa pari möllirataa. No, eihän siitä tietenkään mitään tullut, kun neiti oli niin adhd, että keskittyminen ei kertakaikkiaan onnistunut. Muusa sekä poistui radalta että katoili vähän väliä kontaktista. Kuvamateriaalin puuttumisesta huolimatta lukija voi varmasti kuvitella tilanteen.

Tämä ei liene kamalan harvinaista agilityä harrastavilta pinsereiltä, tässä Leevin tyylinäyte :D

Jos jotain positiivista yrittää kokemuksesta hakea, todettakoon, että toinen rata meni paremmin kuin ensimmäinen (lue koira pysyi kentällä, katoili silti kontaktista). Eikä koirassa ollut näkyvissä missään vaiheessa väsymisen merkkejä. Viimekaudella se jaksoi hädin tuskin keskittyä 10 esteeseen peräkkäin ja lopetti tekemisen helposti siinä vaiheessa kun sitä alkoi tympimään. Nyt Muusa vaan innostui loppua kohden.

Ei auta muu kun alistua siihen, että Muusa on supervilkas koira, jolle kisatilanteessa ärsykkeiden määrä käy toistaiseksi liian suureksi, jolloin esteet ja minä unohdumme. Tätä tilannetta ei oikein tavallisissa treeneissä voi harjotella. Treenit on Muusalle tuttu tilanne, sielä on tutut ihmiset ja tutut koirat ja tietenkin helpompi keskittyä. Vaikka onkin nöyrryttävää käydä kerta toisensa jälkeen sekoilemassa radalla, kisatilanteeseen tottumista ja sitä kautta keskittymiskyvyn paranemista ei kai oikein muulla tavalla ole mahdollista saavuttaa. Eli ei muuta kuin möllikisoja möllikisojen perään!

Kuvia saatte, jos joku tulee kuvaamaan :)

Muusan kevään tulevat möllikisat:
ti 4.5. Ojanko Cup, Ojanko
ma 10.5. Agry Cup, Ruoholahti
ti 18.5. Agry Cup, Ruoholahti
ke 19.5. Ojanko Cup, Ojanko
ke 26.5. Agry Cup, Ruoholahti
to 27.5. PinAgin seurakisat, Kivistö

Jos näiden jälkeen näyttää siltä, että meno radalla sujuu ja jos Muusan saa mitattua mediksi, Muusa osallistuu virallisiin agilitykisoihin kesäkuun ekana viikonloppuna (Stadi Games). En kuitenkaan laittaisi tähän kamalasti toivoa vielä tässä vaihessa, saattaa hyvinkin jäädä starttaamatta.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Niin, tai sitten pinserin hermorakenne on niin huono ettei pää kestä pienintäkään painetta.. Varmaan työlinjainen paimenkin on lievästi ilmaistuna vilkas, mutta pää pysyy hyvähermoisella koiralla kasassa tilanteessa kuin tilanteessa.