sunnuntaina, huhtikuuta 12, 2009

Vuoden ensimmäinen mökkireissu


Muusan mielestä mökillä on mahtavaa. Saa juosta vapaasti sisään ja ulos, pihalta metsään ja naapuriin. Kaivaa hiekkarannalla (ja salaa myös vähän kukkapuskia), saunoa ja grillikauden alettua kiertää koko tienoon grillit läpi joko varkaissa tai kerjäämässä. Takkatulen ääressä saa parhaimmat päikkärit ikinä ja laiturilla kelpaa keikistellä aurinkoa ottamassa. Oikeastaan mökillä pitää noudattaa vain yhtä sääntöä: vihellettäessä pitää kaahata täysiä takaisin omaan pihaan :D

Kevään kunniaksi ollaan käyty myös bileissä Ali-veljen luona (Muusa ja Ali pitivät huolen, että niistä bileistä ei vauhtia puuttunut...) ja canicrossaamassa. Yllättävää kyllä, canicross-lenkin aikana koira huohotti enemmän kuin omistaja. (Jippiii!!!)

4 kommenttia:

Weera kirjoitti...

Joo, täytyy myöntää, että koirat huolehti kiitettävin arvosanoin bileiden viihdearvosta.Ihmiset istuu ringissä ja ihmettelee koiria. :) Meijän muppelot.

Sanna kirjoitti...

Onko sulla jakaa hyviä vinkkejä, vaihtoehtoon juostaan täysillä? Mikillä tuntuu olevan vaan taas yks vaihde nimittäin juosta minkä kintuistaan pääsee ja toivoo et ihminen sais raahattua itsensä perässä. Hiihtäessä vauhti on riittävä, mut juostessa ei oikeen toimi =)

Lotta K kirjoitti...

Hmmh, toisaalta ei mikään ihme, jos nyt on koko talvella hiihdetty, että koira on vielä siinä rytmissä :)

ainakin näitä voi yrittää:
- kunnon lenkki vapaana ennen canicrossia
- riittävän pieniä pätkiä kerrallaan canicrossia ja paljon kävelytaukoja / vapaanajuoksutaukoja (ja tietty pitää lopettaa aina silloin kun menee hyvin --> koira saa palkan oikeasta suorituksesta)
- hidasta kävelyyn tai vaikka pysähdy kokonaan joka kerta kun liian kova veto alkaa ja odota, että koira oikeasti kiinnittää huomiota sinuun ja sitä kautta siihen tahtiin, jolla kuljet
- muista kehua ylenpalttisesti aina kun koira tekee oikein
- opeta koira hidastamaan vetoa käskystä

Meillä on ongelmana Muusa poukkoilu, siis epätasainen nykivä veto puolelta toiselle, joka saa mun valmiiksi paskat lonkat ihan tuleen. Täytyy vaan yrittää panostaa siihen, että menis canicrossia vaan niin lyhyitä pätkiä, että koira jaksaa oikeasti keskittyä ja paljon pätkiä, jolloin koira saa olla ihan vapaana. Ja tietty ainakin vartin lämmittelylenkki vapaana ennen koko homman alottamista...

Sanna kirjoitti...

Hyviä neuvoja taas =). Käytiin eilen juoksemassa ja Miki meni ihan super hienosti, ei kyllä vedätetty sitä vaan sai juosta vetovaljailla omaa tahtiaan.

Tänää käytiin eläinlääkärissä ja tuli puolen vuoden veto kielto ja muutenkin parin viikon sairasloma. Et nyt pitää vaan kehittää älytemppuja.