tiistaina, huhtikuuta 29, 2008

Hyökkäys koirapuistossa

(Jättihaukotus...)

Oltiin tänään pitkällä seikkailulla, jonka lopuksi Muusa halusi koirapuistoon. Sinne mentiin, mutta hui kauhistus, mikä siellä odotti. Sellainen vanhempi kärttyinen narttu hyökkäsi Muusan kimppuun, jahtasi ja yritti purra takaa. Muusa pääsi onneksi aika vikkelästi karkuun huutaen säikähdyksestä kuin hyeena ja tuli heti luokseni kutsusta niin, että sain sen nostettua syliini turvaan. Nartun omistaja oli sitä mieltä, että minun ei olisi pitänyt puuttua (vaikka Muusa huusi suoraa huutoa pelosta ja hänen koira hyökki sen kimppuun...) ja lisäksi vielä hyvin laiskan hitaasti ja haluttomasti otti koiransa episodin jälkeen kiinni ja lähti pois vasta kun huusin hänelle, että haluaisin hetken aikaa jäädä puistoon nuoren koirani kanssa ilman agressiivista narttua, jotta Muusalle ei jäisi sen suurempia traumoja. Ugh. Tällaista ei ole ikinä aiemmin sattunut Muusalle, että joku toinen koira hyökkäisi sen kimppuun. Onneksi tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja toivottavasti Muusa jossain vaiheessa unohtaa tämän ikävän kokemuksen eikä muuta ihanan avointa suhtautumistaan toisiin koiriin.

Harmittaa silti, olisiko ollut liikaa vaadittu siltä toisen koiran omistajalta imoittaa että hänen koiransa suhtautuu agressiivisesti muihin narttuihin. Olisin kernaasti jättänyt koirapuiston väliin ja olisimme voineet Muusan kanssa jatkaa matkaa kotiin ilman pelkoa järkytyksen vaikutuksista tuleviin kohtaamisiin muiden koirien kanssa.

1 kommentti:

Weera kirjoitti...

Nää on näitä.. tapahtuu täälläkin välillä. Viimeks eilen, mutta kai se uroksen kanssa vaan on yleisempää.

Eilen koirapuistossa erään uroksen omistaja oli sitä mieltä, että antaa koirien selvittää välinsä, kun pyysin ottamaan koiransa kiinni. Turha siinä selittää etten halua oman koirani oppivan turhaa räyhäämistä, kun sellaista ei ole vielä omaksunut. Vastakommentiksi sain "ai sun koira on niitä alistuvia"-lausahduksen.

Välillä kerta kaikkiaan ihmetyttää joidenkin ihmisten tietämättömyys, välinpitämättömyys ja yhdentekevä asenne. Koirapuistoissa niitä välillä vilahtelee oikein kunnolla.

Mitäköhän olis seurannut jos Ali olis ollu paikalla.. Meitin nyhverä olis hyökännyt sen nartun kimppuun hampaat irvessä kun rakasta Muusaa kohdellaan kaltoin.