lauantaina, huhtikuuta 07, 2007

10

10 viikkoisen Muusan elämä on etupäässä riehumista ja nukkumista. Eilen oltiin Röykässä tutustumassa maalaiselämään, tilan koiriin ja hevosiin. Muusaa selkeästi vähän arvelutti meininki maaseuudulla. Siellä oli sen mielestä liian kylmä ja liian isoja koiria (hevosia). Ihan selkeä citykoira.

Veljensä Alin kanssa Muse on saanut telmiä lähes pari kertaa viikossa. Viimeksi meno yltyi niin raisuksi, että molempiin jäi muistoksi skraaduja. Sattoi olla Muusan kotikenttäetäetu, joka siihen vaikutti ;)

Yksinolo sujuu jo aika hienosti. Voin käydä luennolla tai kokouksessa ja koira kömpii unisena vastaan iloisesti tervehtien. Kukkia se on vähän maistellut ja sohvatyynyä körmyyttänyt, mutta niiden siirtäminen koiran ulottumattomiin ei ole toistaiseksi tuonut lisätuhoja. Omat lelut on edelleenkin Muusan mielestä kiinnostavia, joten niillä se luultavasti leikkii yksinkin ollessaan, ellei sitten nuku koko aikaa.

Riiviön kouluttamisessa on korvaamattomaan rooliin noussut suihkupullo. Aivan mahtava keksintö ;) Suihkautus ja käynnissä oleva ei-toivottu toiminta muuttuu koiralle kannattamattomaksi. Näin on käynyt mm. vaatekomerosta sukkien ja muiden vaatteiden varastamiselle, vuodevaatteiden mutustelulle ja vaatteiden repimiselle silloin kun niitä yrittää pukea itselleen päälle. Komentamisessa kun on se ongelma, että negatiivinenkin huomio on huomion janoiselle pinserille huomiota. Suihkupullon kanssa ei myöskään tarvitse kokoajan olla sähisemässä koiraparalle.

Ollan myös opeteltu istumista ja maahan menemistä, josta ensin mainittu sujuu jo vihjesanankin kanssa oikein mallikkaasti. Vielä pitäisi treenata luoksetuloa ulkona ja rauhoittumista kesken leikin. Autoiluakin pitäisi harjoitella niin, että koira matkustaisi takakontissa. Siihen tosin tarvittaisi sellainen auto, jossa olis koiraverkko tms. Nyt se nukkuu tyytyväisenä pelkääjän paikalla...

1 kommentti:

Maaria kirjoitti...

Huu, suihkupullo on varmaan hyvä lyhytkarvaisen koiran kanssa, mutta en suosittele pitkäkarvaisille! Niitä kun pitää yleensä harjata niin, että suihkuttaa turkin ensin suihkupullolla kosteaksi. Arvaatte varmaan loput. T. maaria & sheltti namu